Бања Kањижа се налази на северу Србије, на десној обали реке Тисе. Удаљена је 40 км од Суботице и 120 км од Новог Сада. До Kањиже се може доћи аутопутем Београд-Нови Сад-Суботица-Хоргош и железницом Београд-Суботица. Бања је смештена у великом парку, на надморској висини од 87 м. Kлима бање је континентална, са топлим летима и хладним зимама.

Термоминералне воде су хипертерме (температуре од 51 до 72°C) и садрже натријум, хидрокарбонате, јод, бром, сулфиде. У лечењу се користи и лековито блато – пелоид.
Лечење се обавља у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Kањижа, која је опремљена најсавременијим уређајима за физикалну медицину и медицинску рехабилитацију.

У Бањи Kањижа се лече:

реуматска обољења
стања након повреда коштано-зглобног апарата
повреде периферног нервног система
стања постоперативне ортопедије
оштећења централног нервног система код деце

Гостима су на располагању бројни спортски терени: два затворена базена, сауна, соларијум, теретана, спортска хала, атлетска стаза, терени за одбојку, кошарку, рукомет и тенис, фудбалски терени, што омогућава спровођење посебног програма за физичке припреме спортиста, уз медицински надзор.

На обали реке Тисе је парк са стазама за шетњу, а река је погодна за спортове на води и пецање. Оближња ловишта пружају могућност за лов на ниску и високу дивљач. Из Kањиже се могу организовати излети до Суботице, језера Палић и ергеле „Зобнатица“.

 

 

1223 Прегледа Укупно 1 Прегледа Данас