1Бања Врдник се налази у средишњем делу Срема, у подножју Фрушке горе, на надморској висини од 210 м. Бања је удаљена од Београда 74 км, а од Новог Сада 24 км. Kлима је умерено-континентална, са мало падавина, одсуством ветрова и великом инсолацијом од преко 2200 часова годишње. Чист ваздух са великим садржајем озона, бању Врдник сврстава и у ред ваздушних бања.
Бања Врдник има изворе термалне воде температуре 32,5°C, што воду сврстава у хипотерме, са широким спектром деловања на људски организам.
Лечење се спроводи у Специјалној болници за рехабилитацију „Термал“, која располаже савременом опремом за пружање свих метода физикалне медицине и рехабилитације и стручним тимом лекара специјалиста и акупунктуролога.

У Бањи Врдник се лече:

сви облици реуматских обољења
постоперативна и постреуматска стања локомоторног апарата и кичменог стуба
обољења периферног централног моторног неурона
болни синдроми
рековалесцентна стања
респираторна и гинеколошка обољења
мигренозна стања
деформитети зглобова и кичменог стуба
Посетиоцима бање пружа се могућност коришћења отвореног олимпијског базена, затворених базена, сауне, као и фудбалског игралишта, погодног за спортске припреме.

У Врднику се налазе манастир Раваница и Врдничка кула – локалитет из Римског доба, а на Фрушкој гори се налази још 16 манастира, који својом лепотом, значајем и вредношћу културног блага привлаче бројне госте.

1187 Прегледа Укупно 3 Прегледа Данас