Селтерс Бања се налази на пространом, шумовитом терену у подножју планине Kосмај, 1 км одМладеновца, односно 50 км југоисточно од Београда. Надморска висина Бање је 136 м. Kлима је умерено-континентална, са доста сунчаних дана у години. Минерална вода „Селтерс“ је алкално-муријатична, угљено-кисела хипертерма температуре 50°C, високе минерализације (7,8 гр/л). Сличног хемијског састава су минералне воде Бад Емса (Немачка), Роа (Француска), Лухачовице (Чешка). Вода се у лечењу користи још од 1893. године, а флашира се од 1900. Одликована је на изложбама у Бриселу 1906. и Лондону 1907. Минерална вода „Селтерс“ користи се као терапеутско средство у хидро и кинезитерапијама, за инхалацију и пиће.

Лечење се обавља у медицинском центру хотела „Селтерс“ и обухвата хидротерапију, кинезитерапију, електротерапију, фототерапију, сонотерапију, термотерапију, радну терапију, инструменталну и ручну масажу, као и комплетну респираторну рехабилитацију.

У Селтерс Бањи се лече:

обољења коштано-зглобног система
стања после повреда
неуролошка обољења
хронична обољења и оштећења настала у току процеса рада

Селтерс Бању окружује парк са четинарском шумом површине 18 хектара, који је погодан за шетње и одмор. У близини бање се налазе планине Kосмај и Авала, Опленац, Буковичка Бања, Марковачко језеро и манастир Павловац.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1830 Прегледа Укупно 1 Прегледа Данас